Poštanski operateri

Knjižara Sigma-Online prodaja knjiga (knjizara-sigma.rs)  ima ugovor sa poštanskim operaterom D Express, GLS i Poštom Srbije, putem koga potrošač može, u slučaju reklamacije zbog nesaobraznosti, da pošalje robu o trošku trgovca. (Član 26. stavka 7.)


Knjižara Sigma-Online prodaja knjiga (knjizara-sigma.rs) nudi sledeće načine isporuke:

  • Dexpress 
    Kurirska služba ce dva puta pokušati da isporuci pošljku zbog cega ce vas drugi put kontaktirati telefonom na broj koji ste ostavili prilikom registracije kako biste dogovorili novo vreme isporuke. Rok isporuke 2-5 radnih dana 

  • Postexpress  Rok isporuke 1 radni dan od slanja pošiljke
  • GLS  Rok isporuke 1 radni dan od slanja pošiljke

Kurirske služba isporučuju pošiljke do adrese koju ste naveli u porudžbenici.

Troškovi isporuke za svaku kurirsku službu su prikazani na sajtu pre zaključenja porudžbine.

Do odstupanja i produženja roka dostave može doći ukoliko primalac nije na adresi kod prvog pokušaja isporuke, loših vremenskih uslova ili svih ostalih nepredviđenih situacija u transportu na koje prevoznik ili prodavac nije mogao da utiče.


Isporuka za inostranstvo

   Pošta Srbije

Sve knjige pakujemo u zaštićenu ambalažu, kako bi Vam stigle u stanju u kakvom smo Vam ih i poslali. Trošak pakovanja se ne naplaćuje.Ne preuzimanje pošiljke koja je poručena i poslata

Ukoliko nam se vrati neisporučena pošiljka, prilikom sledećeg poručivanja kupovinu možete izvršiti samo po prethodnoj uplati uz uvećanje računa za prethodne troškove dvostrukog iznosa poštarine i plaćanja poštarine za tu kupovinu..


Taksa na uvoz, carina

U pojedinim državama moguće je da će carinska uprava tražiti plaćanje takse na uvoz. Ovi propisi variraju od države do države i savetujemo Vas da se raspitate da li to važi u vašem slučaju. Takse na uvoz su nepredvidljive za nas. Trošak takse pada uvek na teret kupca.

Rokovi isporuke:

Evropa:
- isporuka standardnom poštom traje od 5 – 15 radnih dana,
.

Amerika, Australija:
- isporuka standardnom poštom traje od 20-45 dana,

Rokovi isporuke mogu biti produženi za određene artikle, ukoliko uz njih postoji napomena o vremenu isporuke.

Napomena: Priprema inostrane porudžbine traje 2-5 dana. Rok dostave važi od trenutka slanja.

U inostranstvo šaljemo samo knjige u izdanju domaćih izdavača

Ako kupac iz bilo kog razloga  ne preuzme porudžbinu, Sigma zadržavaju pravo naplate ukupnih troškova transporta i povraćaja pošiljke.


Izjava o povraćaju sredstava u slučaju plaćanja platnim karticama

U slučaju povraćaja sredstava Kupcu koji je robu platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, SRID Sigma je u obavezi da povraćaj izvrše isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro i drugih elektronskih metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava isključivo na račun korisnika kartice. 

Kupac ne može ni u kom slučaju, ni pod kojim uslovima, zahtevati povraćaj sredstava u gotovini za transakciju izvršenu korišćenjem neke od platnih kartica.


Reklamacije za proizvode isporučene u inostranstvo se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Reklamaciju možete izvršiti telefonom, poštanskim pismom ili mailom. Podaci za kontakt nalaze se na stranici Kontakt.

U slučaju da je reklamacija kupca na kupljeni proizvod opravdana i da se prodavac i kupac ne mogu drugačije dogovoriti kupac može da vrati proizvod, dok će naša prodavnica izvršiti povraćaj novca Obavezno je navesti da se povraćaj sredstava vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice.


Reklamacije za proizvode isporučene u Srbiji se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Reklamaciju možete izvršiti telefonom, poštanskim pismom ili mailom.

Podaci za kontakt nalaze se na glavnoj stranici sajta. U slučaju da je reklamacija kupca na kupljeni proizvod opravdana i da se prodavac i kupac ne mogu drugačije dogovoriti kupac može da vrati proizvod, dok će naša prodavnica izvršiti povraćaj novca na tekući račun kupca.


PRAVO NA ODUSTAJANJE

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice https://www.knjizara-sigma.rs/ smatra se prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Zahtev za odustanak od kupovine kupac podnosi pismenim putem slanjem emaila na kontakt@knjizara-sigma.rs ili sridsigma@gmail.com.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao zahtev/obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povraćaja robu obavezno je vratiti u ispravnom, nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun/faktura.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povraćaj sredstava i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.


Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.
Vraćanje robe vrši se isključivo preko odgovarajuće kurirske službe.

Linkove za preuzimanje obrasca za odustanak od ugovora i ugovor o prodaji na daljinu možete pronaci na sledećim linkovima: obrazac za odustanak od ugovora, ugovor o prodaji na daljinu.